Educació secundària

Tipus d'activitat
Tots
18 resultats disponibles

Miró. Evolució d'un estil

El peculiar estil de Miró, fet de formes simples i colors elementals, el seu gust per l’experimentació i l’aprofitament que fa de l’objecte en l’àmbit de l’escultura el converteixen en un artista proper i en un referent per a creadors posteriors.

Més informació sobre "Miró. Evolució d'un estil"

L'art de Joan Miró

Joan Miró és un dels artistes més importants del segle xx. El seu estil de formes simples i colors elementals defineix un univers artístic propi. Al mateix temps, la seva peculiar manera de fer, la mida de les obres, l’efectivitat del color, l’expressiva aplicació que fa de la pintura i la integració d’objectes en l’obra d’art el converteixen en un clar exemple de la sensibilitat artística moderna.

Més informació sobre "L'art de Joan Miró"

My Miró

Aquesta activitat combina l’educació artística amb la pràctica de l’anglès. És un recorregut per l’exposició permanent amb un doble objectiu: d’una banda, estimula els alumnes a generar una interpretació pròpia de l’obra de Miró a partir de les sensacions i associacions que els provoca; de l’altra, els ajuda a expressar-se en anglès practicant el vocabulari i les estructures gramaticals per parlar d’emocions, gustos i preferències dins d’una situació comunicativa real.

Més informació sobre "My Miró"

Impactes

Durant la Guerra Civil, Barcelona va esdevenir la primera gran ciutat de la història que va patir bombardejos aeris sistemàtics contra la població. L’activitat proposa un itinerari vivencial i de coneixement de la realitat dramàtica de la guerra des de dues perspectives diferents i complementàries: d’una banda, la de la població indefensa, que durant tres anys seguits va patir les conseqüències d’aquestes accions; i de l’altra, la influència decisiva que els conflictes bèl·lics van tenir en la creació de Joan Miró.

Més informació sobre "Impactes"

Escultures i mirades

L’objectiu d’aquesta activitat és familiaritzar els alumnes amb els elements que configuren el llenguatge escultòric partint de les obres de creadors que han esdevingut referents en la història de l’art, com ara Calder, Caro, Chillida, Miró i Moore, i d’exemples d’artistes actuals, com Tom Carr, Perejaume o Plensa.

Més informació sobre "Escultures i mirades"

El museu ideal

Activitat que combina un recorregut per la Fundació amb un treball pràctic col·lectiu. En la primera part, basada en el diàleg, els participants disposen d’una guia de descoberta, amb ideogrames explicatius, que hauran de seleccionar de manera raonada per tal d’analitzar l’edifici de la Fundació.

Més informació sobre "El museu ideal"

Tancat per reformes

Les coses canvien constantment al nostre voltant. Alguns locals, botigues, mercats i museus tanquen per fer reformes. Imaginem per un moment que la Fundació hagués de tancar temporalment i que haguéssim de dissenyar espais alternatius.

Més informació sobre "Tancat per reformes"

Sense control?

Després de veure algunes pintures de gran format, parlarem de la manera com Miró planificava el seu treball amb esbossos i anotacions i del procés que va des de la idea fins a la materialització d’un gest.

Més informació sobre "Sense control?"

Mirotípies

L’activitat s’inicia amb una visita que es porta a terme exclusivament a la biblioteca i s’acaba completant a l’Espai Taller de la Fundació Joan Miró.

Més informació sobre "Mirotípies"