Kiki Smith. Her Memory

Exposició temporal

Dates

La Fundació Joan Miró presenta Her memory, una exposició de Kiki Smith, organitzada en col•laboració amb el Museum Haus Esters de Krefeld i la Kunsthalle de Nuremberg, que presenta l'obra més recent d'aquest artista nord-americana. Es podria parlar d'una exhibition in progress, que s'ha anat ampliant en cadascuna de les seus fins a arribar a la Fundació, punt final del recorregut.

Kiki Smith va néixer a Nuremberg el 1954, envoltada d'un ambient artístic: la seva mare era cantant d'òpera, i el seu pare, l'artista Tony Smith. La seva obra es caracteritza per una constant reflexió sobre l'existència humana i sobre la vida i la mort. Els seus dibuixos del cos humà, alhora traumàtics i poètics, li van donar el reconeixement internacional a finals dels anys vuitanta passats. L'any 2006 - 2007, el Walker Art Center, de Minneapolis, i el Whitney Museum, de Nova York, van organitzar una exposició retrospectiva itinerant: Kiki Smith: A Gathering, 1980 - 2005, que va significar el tancament d'un període.

Her memory, la instal•lació que Kiki Smith presentarà a la Fundació Joan Miró, proposa una reflexió sobre el cicle vital de la dona, des del naixement a la mort, que es pot correspondre amb el cicle creatiu: el camí de formació, les fonts d'inspiració, l'èxit i el final del recorregut.

Her memory, una peça única d'art en si mateixa, és un espai de reflexió i poesia que manté l'estil característic de l'obra recent de l'artista, entre naïf i artesanal, amb nombroses referències iconogràfiques que ella fa seves i transforma, com ara les representacions clàssiques de la vida de la Verge Maria, o mites més antics, com el de la sibil•la, i més moderns, com el de les primeres dones emancipades dels anys vint del segle passat.

Aquest camí s'expressa amb diversos gèneres i tècniques: escultures de porcellana, guix i bronze es combinen amb dibuixos de gran format, gravats, vitralls, mobles transformats, pintura en miralls o murals.

Kiki Smith crea així un espai únic, d'una gran força plàstica i un gran ressò poètic que no deixarà de commoure el públic.

Amb el patrocini de:
Fundació Institut d'Estudis Nord-americans

Amb la col·laboració de:
American Airlines
Consolat dels Estats Units
El País