Partit amistós - sentiments electrònics

Exposició temporal

Autor
Pipilotti Rist
Dates

L'artista suïssa presenta Partit amistós - sentiments electrònics a la Fundació Joan Miró de Barcelona i al Centre Cultural Caixa de Girona - Fontana d'Or, a Girona. L'exposició convida el visitant a submergir-se en l'univers ple de color de Pipilotti Rist a través de diverses videoinstal·lacions que juguen amb el cos humà, la natura, la música i l'arquitectura de les sales.

Rist sorprèn i provoca amb les seves indagacions artístiques que ens endinsen en paisatges psíquics i estètics, alhora que penetren en la consciència personal i col·lectiva.

L'exposició compta amb el suport de l'escriptor i col·leccionista d'art Han Nefkens, que produeix el llibre de l'exposició i produeix l'obra Doble Llum, un diàleg entre Pipilotti Rist i Joan Miró, una doble projecció de video damunt Femme, escultura de Joan Miró de l'any 1968 que forma part del fons de la Fundació.

L'artista suïssa Pipilotti Rist (Grabs, Sankt Gallen, 1962) rep el Premi Joan Miró l'any 2009. El jurat acorda concedir-li el guardó per unanimitat, tot destacant la seva àmplia inquietud creativa i la seva contribució destacada a l'escena artística actual. Rist considera un honor rebre un premi amb el nom de Miró, artista de qui va subratllar la influència que va exercir i continua exercint en el món de l'art. 

Vincles relacionats

Pipilotti Rist

Premi Joan Miró 2009

Amb la col·laboració de: