Los verdes

Fotografia al vestíbul

Autor
Jaume Blassi
Dates
Comissariat
Martina Millà

Jaume Blassi exposa des del 28 de maig i fins al 8 de setembre l’exposició titulada Los verdes, que aplega una selecció de fotografies d’arbres.

Aquesta mostra coincideix amb el primer any d’exposicions de fotografia al vestíbul de la Fundació Joan Miró. Com a dipositària dels drets de l’obra del fotògraf Joaquim Gomis, la Fundació exposa temporalment la seva obra en aquest espai, alternant-la amb mostres fotogràfiques d’altres creadors.

Los verdes de Jaume Blassi reuneix fotografies en color i en blanc i negre que tenen els arbres i la vegetació com a fil conductor. Blassi (Barcelona, 1948) es va iniciar en la fotografia l’any 1964 i ha treballat en diversos projectes fotogràfics arreu del món. Els arbres fotografiats es troben en indrets com el Pirineu, Navarra, Argentina o l’illa Tanna (Vanuatu).

La temàtica de l’exposició remet al primer fotoscop de Joaquim Gomis, fotògraf i primer president de la Fundació Joan Miró. Aquest fotoscop, realitzat per Gomis l’any 1940, consta d’una seqüència d’imatges d’un eucaliptus i és el punt de partida del recull fotogràfic de Jaume Blassi.