Miró i l’objecte

Exposició temporal

Dates
Comissariat
William Jeffett
Pintura-objecte. Joan Miró, 1950 Col·lecció particular © Successió Miró, 2015

Aquesta exposició monogràfica explora per primera vegada el paper de l'objecte en l'obra de Miró. Comissariada per William Jeffett, Miró i l'objecte investiga com l'artista, en una primera fase, evoluciona des de la representació pictòrica de l'objecte fins a la seva incorporació física a través del collage i l'assemblage per arribar finalment a l'escultura. El relat de la mostra evidencia com aquesta exploració que fa Miró del món de l'objecte el porta a treballar amb tècniques i procediments diversos.

La selecció inclou pintures, collages, objectes, ceràmiques i escultures de la Fundació Joan Miró i s'enriqueix amb aportacions singulars de col·leccions públiques i privades d'Europa i Amèrica.

Miró i l'objecte es proposa mostrar el desafiament que Miró planteja a la pintura al final de la dècada dels anys vint i com el respecte i el diàleg intens amb els objectes que l'envoltaven van contribuir a una transformació cabdal en la concepció de l'art del segle xx.

Activitats a l'entorn de Miró i l'objecte

Del 31 d'octubre de 2015 al 16 de gener de 2016
Visita comentada gratuïta a l'exposició
Català: dissabtes, a les 11 h
Castellà: dissabtes, a les 12.30 h

24 de novembre, a les 19 h
Actuació de dansa a càrrec de Lali Ayguadé a l'entorn de Miró i l'objecte
Aforament limitat

Venda d’entrades

Pintura-objecte. Joan Miró, 1950 Col·lecció particular © Successió Miró, 2015
Sense títol. Dibuix-collage. Joan Miró, 1933 Fundació Joan Miró, Barcelona. Dipòsit de col·lecció particular © Successió Miró 2015

Seguiu aquesta exposició a les xarxes

#MiroObjecte

Vincles relacionats

Guia de sala (PDF 668,73 Kb)

Amb la col·laboració de:

  • Fundación BBVA