Càtedra Miró

La Càtedra Miró és una iniciativa conjunta de la Fundació Joan Miró i la Universitat Oberta de Catalunya que té l’objectiu d’aprofundir en l’estudi i la difusió de l’artista. Emmarca dues activitats centrals: el Grup Internacional de Recerca Joan Miró i el curs de postgrau Joan Miró and 20th Century Art. 

Robert Lubar, professor de l’Institute of Fine Arts de la New York University, és el director de la Càtedra. Lubar, especialista en les avantguardes francesa i espanyola, ha centrat la seva tesi doctoral i la majoria dels seus treballs de recerca en l’obra de Joan Miró.

El Grup Internacional de Recerca Joan Miró es constitueix per tal d’ampliar el coneixement acadèmic sobre l’artista. Està format per reconeguts experts en Joan Miró d’arreu del món, amb el suport de la New York University (NYU).

El postgrau Joan Miró and 20th Century Art és un curs en línia d’especialització en Joan Miró. Està impartit per professors experts en Joan Miró, que alhora són membres del Grup de Recerca, i s’estructura en sis assignatures de màxim nivell creades específicament per a aquests estudis.

Les inscripcions per a la propera edició del postgrau Joan Miró and 20th Century Art (curs 2016-2017) ja estan obertes. El postgrau ofereix a tots els seus estudiants la possibilitat de fer pràctiques presencials a la Fundació Joan Miró com a part del treball final de postgrau. Els alumnes tenen l’oportunitat d’entrar en contacte directe amb les tasques diàries del museu i de posar en pràctica els coneixements i les competències adquirits al llarg del postgrau.