Joaquim Gomis. Mercè 1969

Fotografia al vestíbul

Dates
Comissariat
Martina Millà

La Fundació Joan Miró presenta Mercè 1969, una petita mostra de fotografies de Joaquim Gomis sobre la festa major de Barcelona.

L’ambient a la Rambla, les bandes de música i les majorets ens traslladen a les festes de la Mercè de l’any 1969, ara fa 45 anys. La Fundació Joan Miró recupera part del llegat fotogràfic de Joaquim Gomis amb una selecció d‘imatges festives, que es poden veure al vestíbul de la Fundació entre el 20 de maig i el 5 d’octubre de 2014.

L’any 2012, coincidint amb la mostra Joaquim Gomis: de la mirada obliqua a la narració visual, la Fundació va convertir una part del vestíbul de l’edifici en un espai dedicat a l’exposició de fotografia. La línia d’exposicions fotogràfiques d’aquest espai alterna mostres per divulgar l’obra de Joaquim Gomis amb treballs d’altres fotògrafs que, com el mateix Gomis, es dediquen a la fotografia com a activitat paral·lela a la seva professió.

Joaquim Gomis (Barcelona, 1902-1991), primer president de la Fundació, era un empresari i fotògraf amateur molt actiu en els ambients culturals de la Barcelona de la postguerra. L’arxiu fotogràfic de Joaquim Gomis, dipositat a l’Arxiu Nacional de Catalunya i gestionat per la Fundació Joan Miró, conté unes 70.000 entrades i bona part d’aquest material és encara inèdit. Amb aquesta exposició de petit format es posa l’accent en la seva faceta d’observador de les tradicions de Barcelona, la seva ciutat.

fotos: © Hereus de Joaquim Gomis, Fundació Joan Miró