Blog Fundació Joan Miró Fundació Joan Miró
23_07_2020

Orbitant en una habitació

Fa quatre anys que Serafín Álvarez treballa amb alumnes de batxillerat artístic amb l’objectiu d’acostar-los a l’art contemporani, posant-los en contacte amb processos de treball professional i fomentant un pensament crític envers la creació artística. Aquest curs, la pandèmia ho ha trastornat tot.

Continua llegint Orbitant en una habitació
21_03_2020

Art per a tothom

Actualment es parla sovint d’inclusió i transformació social. També, i cada vegada més, en l’àmbit artístic. La Fundació Joan Miró, en el marc del programa Art for Change de ”la Caixa”, ha presentat la mostra ssssonoritatssss, resultat d’un projecte fet en col·laboració amb l’artista plàstica Laura Llaneli i dos centres ocupacionals d’Asproseat, una oportunitat magnífica per acostar l’art a un públic real i divers. Núria Plasència, psicòloga i màster en aconsellament, que treballa als centres ocupacionals La Marina i 1981 de la Fundació Asproseat Serveis d’Atenció Diürna, ens explica en primera persona com ha estat aquesta experiència.

Continua llegint Art per a tothom

Coetanis

Coetanis és el nom d’un projecte fotogràfic coordinat per l’artista Serafín Álvarez i vinculat a la mostra Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya. El títol destaca la coincidència temporal dels participants, que comparteixen també una afinitat creativa: uns, alumnes de fotografia de l’EASD Serra i Abella, de l’Hospitalet de Llobregat, són els autors de les imatges; altres, artistes visuals que han cursat el màster de Producció i Recerca Artística a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, en són els subjectes retratats. Les fotografies es van exposar a la Fundació Joan Miró entre el 8 i el 20 de gener del 2019. Reproduïm, a continuació, les fotografies, en el mateix ordre en què van ser presentades. Els comentaris al peu són dels autors.

Continua llegint Coetanis
17_01_2019

Només sí és sí. Mirades de dones resilients

Fins al 20 de gener i coincidint amb l’exposició Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya, el col·lectiu Hèlia Dones presenta l’exposició d’autoretrats Senyes d’identitat. El projecte respon a un llarg procés d’introspecció i aprenentatge, però el resultat és terapèutic i alliberador.

Continua llegint Només sí és sí. Mirades de dones resilients

Cruïlles, una correspondència

«“Has somiat alguna vegada amb Miró?” La primera pregunta que ens van formular els participants del Susoespai semblava una pregunta fàcil, poc compromesa, però en el fons sacsejava de ple els fils invisibles que ens havien de vincular —potser— amb ells.» El projecte Cruïlles ha estat una oportunitat per formar part d’una acció participativa conjunta: un intercanvi de correspondència escrita entre els treballadors de la Fundació i els participants del Susoespai.

Continua llegint Cruïlles, una correspondència
Back to top