Blog Fundació Joan Miró Fundació Joan Miró
30_05_2022

Pernoctació o mort

Després de 101 dies, finalitzava l’exposició Isabel, de l’artista Victor Jaenada, que va obrir al gener el cicle Salt i immersió de l’Espai 13, comissariat per Pere Llobera. Jaenada, a manera de comiat i catarsi amb la seva exposició, va decidir passar al museu l’última nit en què la seva creació pernoctava a les sales de la Fundació Joan Miró. Tot seguit, reproduïm un text, imatges i vídeos amb les seves impressions sobre l’exposició i aquella darrera nit.

Continua llegint Pernoctació o mort
08_01_2022

Sert, com a síntesi internacional

El passat 30 de novembre ens deixava l’arquitecte i urbanista català Oriol Bohigas, president de la Fundació Joan Miró entre els anys 1981 i 1988. Recuperem l’article de la revista Carnet número 2 de la Fundació, en el qual Bohigas mostrava la seva visió sobre la figura de Josep Lluís Sert i la influència que va tenir en l’arquitectura moderna.

Continua llegint Sert, com a síntesi internacional

Somio amb un gran taller

Què necessiten els artistes per poder treballar en condicions? Un lloc on poder desenvolupar-se sense (massa) limitacions? Una habitació pròpia? Enric Farrés Duran i Xavier Ristol projecten el seu estudi ideal amb unes característiques mig físiques, mig intangibles, per a l’exposició Tallers compartits. Tres casos d’estudi. Una llum, un entorn, un espai mental on hi poden passar tota mena d’encontres fortuïts.

Continua llegint Somio amb un gran taller

Rue Blomet: un espai per a la poesia

Miró somiava amb un gran taller. Tots els artistes, alguna vegada, han somiat amb un gran taller, un espai creatiu que els permeti bastir el seu microcosmos personalíssim. Coincidint amb l’exposició Tallers compartits. Tres casos d’estudi, que explora la convivència i les afinitats entre artistes que comparteixen espai, hem volgut recordar com va ser un dels primer tallers de Miró, al París dels anys vint, al número 45 de la Rue Blomet.

Continua llegint Rue Blomet: un espai per a la poesia
30_04_2021

Com preservar els records

Aquestes últimes setmanes hem parlat molt d’arxius. L’exposició Miró-ADLAN. Un arxiu de la modernitat (1932-1936) ens ha fet adonar de la importància de guardar i conservar bé papers i documents que d’entrada poden no semblar-nos rellevants. Dibuixos, postals, quaderns, retalls de premsa, entrades de concerts o exposicions, cartells mítics, programes d’òpera…, tota aquesta miscel·lània documental no només pot representar un record de gran valor sentimental, sinó que forja un llegat que pot ser de gran interès. Anna Ferran, especialitzada en la conservació preventiva i restauració de paper, ens fa alguns suggeriments.

Continua llegint Com preservar els records

L’Arxiu de la Fundació Joan Miró: consciència i responsabilitat d’un llegat

Coincidint amb la presentació a la Fundació de l’exposició Miró-ADLAN. Un arxiu de la modernitat (1932-1936), publiquem aquesta entrevista a Teresa Montaner, cap de Col·leccions i responsable de l’Arxiu de la Fundació Joan Miró.

Continua llegint L’Arxiu de la Fundació Joan Miró: consciència i responsabilitat d’un llegat
Back to top